Sammanfattning natt

2018-02-06 06:00:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

God morgon. Vakthavande på ledningscentralen rapporterar en lugn natt i länet. Dagens presstalesperson är Tommy Nyman. Till kvällen kommer Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

23.22 Göteborg, allmänfarlig ödeläggelse
Polisen fick larm från flera boende på Lergöksgatan om en kraftig smäll från ett gatukök där. Vittnen har sett två personer springande lämna platsen efter smällen. När polis kommer till platsen konstateras att kioskluckans jalusi sprängts loss. Okänt vad som orsakat sprängningen. Ingen person fanns i kiosken vid tillfället. Ingen misstänkt gripen. Platsen avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

23.42 Vårgårda, rattfylleri
I entrala Vårgårda stoppas en bil för kontroll. Föraren som var en man i 45-årsåldern saknar körkort och misstänks också vara narkotikapåverkad. Han får följa med för provtagning och misstänks för rattfylleri genom påverkan av narkotika och grov olovlig körning.

02.27 Skövde, inbrott
Väktare upptäcker inbrott på Vasaskolan. En glasruta är krossad och någon har varit inne i skolan. Ingen finns dock kvar på platsen. Okänt vad som stulits men polisen har varit på plats och säkrat spår samt skrivit en anmälan om inbrott i skola.

02.34 Åmål, inbrott
Polis kallas till ett misstänkt bostadsinbrott. Ägaren kommer hem och upptäcker att en glasruta är bortplockad och någon varit inne i bostaden. Oklart vad som stulits. Polisen har varit på plats och säkrat spår men kommer att göra ytterligare undersökning under dagen. Anmälan om inbrott i bostad. 

05.14 Borås, brand
Räddningstjänst och polis kallas till en villabrand i Brämhult. Det är en fullt utvecklad brand i villan. Den man som bor i huset har tagit sig ut och är inte skadad..Han har dock körts till sjukhus för kontroll. Räddningstjänsten arbetar med släckningsarbete på platsen. Ännu inte fastställt om någon annan person finns i huset.  

Se händelsen på polisen.se